Laan van NOI

Groenvoorzieningen spelen een belangrijke rol in dit project. Er wordt niet alleen beplanting toegevoegd aan de balkons en terrassen, maar ook boven de ingang van de parkeergarage, waar een begroeide pergola komt en de parkeerplaatsen worden voorzien van groene accenten.

    • Location
    • Den Haag, Bezuidenhout
    • Project type
    • Transformatie
    • Previous function
    • Kantoor
    • New or future function
    • 205 appartementen + 16 stadshuizen + commercieel
    • Size
    • 15,300 m2 UFA + 950 m2 LFA
    • Architect
    • Geurst & Schulze

Dit project behelst de transformatie van een typisch kantoorgebouw uit de tijd van de naoorlogse wederopbouw in de jaren 1970. Centraal in het project staat een zijwaartse uitbreiding langs de Laan van Nieuw-Oost Indië in Den Haag, met een aftrappend volume voorzien van ruime terrassen. Hiermee wordt het evenwicht in het straatprofiel behouden. Aan deze kant bevindt zich ook een extra hoge plint, waarin commerciële eenheden gevestigd worden. Het hogere gebouwvolume, dat loodrecht op de Laan van NOI staat, is verhoogd met een bovenlaag van penthouses. In de Carpentierstraat, die achter het complex langs loopt, worden drielaagse eengezinswoningen gebouwd boven de reeds aanwezige parkeergarage. Dit zorgt voor aansluiting op de bouwhoogte van de omliggende bebouwing, en bovendien wordt het parkeergedeelte hiermee afgeschermd van de straat.

“Dit wooncomplex geeft een frisse impuls aan een van de meest aantrekkelijke stadswijken van Den Haag. Het huidige gebouw wordt getransformeerd tot een rijk geschakeerd bouwblok met een patroon dat de omliggende bebouwing in het straatbeeld weerspiegelt en de wegen en straten nieuw leven inblaast. De statige architectuur sluit prachtig aan op de atmosfeer en de allure van de wijk Bezuidenhout”.

Jeroen Geurst, architect bij Geurst & Schulze